Hovedside -> Tjenester -> Restaurering

Restaurasjon av Gruvelageret, Svalbard

Restaurasjon av Gruvelageret, Svalbard

Fritidsbolig Åsgårdstrand

Fritidsbolig Åsgårdstrand

Damesalongen, Losby Gods

Damesalongen, Losby Gods

Restaurering

Med bakgrunn i eksamen i Arkitekturkultur og -historie ved Arkitekthøgskolen i Oslo, har jeg siden vært interessert  i vår kulturarv innen arkitektur og interiør. Det er inspirerende å jobbe med husets sjel og finne frem til de riktige detaljene. Oppdrag som spesielt har omfattet dette er:

Gruvelageret, Svalbard www.svalbardexplorer.no/gruvelageret
Da Svalbard Explorer startet byggeprosessen i 2009 var halve bygget rast sammen. Etter flere års hardt arbeid kunne endelig Gruvelageret åpne i februar 2015. Lokalet representerer hundre års gruvedrift på Svalbard og dette er synlig i alle detaljer, både i interiør og dekorasjon. Bygget har hatt mange funksjoner, blant annet kjenner man til det som lager, butikk og til og med stall. Lokalet er tematisert med fokus på tidlig kullutvinning og gruvedrift på Svalbard.

Losby Gods www.losbygods.no
Familien Fjellheim jobbet i mange år for å få bevare det gamle godset. Ved hjelp av bilder bevart på Folkemuseet, kunne vi sette det gamle godset tilbake i så stor grad det lot seg gjøre. Det nye hotellbygget ble detaljert med materialer og detaljer som er inspirert fra den samme Sveitserperioden som var utgangspunktet for restaureringen av det gamle godset. Det nye bygget skiller seg imidlertid godt fra det gamle ved at det ikke er kopier men en helhet i materialbruk.

Fritidsbolig i Åsgårdstrand som ligger i et verneveridig gammelt miljø, hvor vi samarbeidet med Fylkeskonservator. Huset var i dårlig forfatning, men byggherren så mulighetene og vi kunne jobbe med dyktige håndverkere.

Vøringfoss Hotell i Eidsfjord. Her kunne ikke den gamle trebygning bevares, men det nye hotellet et bygget med inspirasjon fra de gamle trehotell i Vestlandsfjordene.

Hamningberg Rorbuer
Stedet er et fraflyttet fiskevær 4 mil fra Vardø. Det gamle pakkhuset med kai er reddet og restaurert. Det er i 1.et. innredet med kjøkken for produksjon av lokal mat og serviceanlegg for gjester  i rorbuene.
2et. og loft er blitt restaurant/pub , kurs – og selskapslokaler.

3-Brødre på Egertorvet Oslo, hvor vi laget Pub og spisested av den gamle hanskebutikken Hallén i samarbeid med byantikvar.